# Friday 27th March- Year 5

Ola!  Buenas dias!

Who took part in the applause at 8 o’clock last night?  Wasn’t it lovely?

Maths- English- Spanish-

https://www.languagesonline.org.uk/Hotpotatoes/spanishindex.html

Have a go at one of the tasks-  maybe saying hello, colours or numbers?

Let me know how you go!

### 12 thoughts on “Friday 27th March- Year 5”

• 27th March 2020 at 10:04 am

maths,
1.
25+25+25+25=3×25
10+10+10+10=8×5
25+25+25+25=20×5
25+25+25+25=1×100
25+25-25-25=1×25

2.
4389

• 27th March 2020 at 11:19 am

Double check the first and last questions Jessica.

• 27th March 2020 at 10:33 am

English,

what was the first ingreedent;bicarbonate soda

why did he use food colouring/glitter;to make the potion have colour
what effect did the layout do to the reader;so they know what part they are on and so they don’t loose where they are
why did they put inverted commas around the word ‘magic’ ;because it makes the word’magic’ more powerful and lots of people don’t believe in ‘magic’

• 27th March 2020 at 3:27 pm

Jess- double check what was the first thing to put into the container?

Did you spot the modal verb- try the last paragraph!

So if it’s not “magic” what is it?

• 27th March 2020 at 11:02 am

25 +25+25+25 =100 ×25 =1,25
10+10+10+10 =40×5=160
25+25+25+25=100 ×5 500
25+25+25+25=100 ×100 = 1,000
25+25+25+25 = 100 × 25=2,525

• 27th March 2020 at 11:20 am

Double check this George. Remember what the equals sign means – both sides of it need to be balanced and equal. Are yours?

• 27th March 2020 at 2:54 pm

Hello Mrs Leeming and Mrs Millard,
We have emailed Tanisa’s work across on the year 5 email.
ThNk you

• 27th March 2020 at 3:28 pm

Hi, I’ve emailed back! Her work is looking very organised!!

• 27th March 2020 at 11:55 am

English-

2. Will is the modal verb.
3. It is because you don’t have to put them in.
4. It’s chronological.
5.Because it’s not real magic it is just for excitment.

• 27th March 2020 at 3:29 pm

If it’s not magic, what is it?

• 27th March 2020 at 5:26 pm

maths
1.25+25=50 25+25=50 50+50=100 100 x 25=2500
2.10+10+10+10=40 40×5 =80
3.25 +25+25+25=100 x 100=10000
4.25 +25 -25-25=0 0x25=0

• 